Rabarbermuffins

DSC_0527-Redigera

Min mormors glutenfria rabarbermuffins är riktigt saftiga och somriga. Jag vet inte vad som är tricket för att få dem så saftiga, smör, mandelmjölet eller kärleken bakom ett riktigt bra recept! 😉

Ingredienser:
Ca 30 st minimuffins
200 grader

175 gr smält smör (eller flytande smör)
225 gr (2½ dl) strösocker
3 ägg
100 gr (2 dl) mandelmjöl
115 gr (1 3/4 dl) Provena mjölmix
3 msk kaffegrädde (eller mjölk)
2 tsk bakpulver
pärlsocker för garnering

Så gör du:
Rör samman smör och socker. Tillsätt äggen ett åt gången och rör mellan. Blanda mandelmjöl, mjölmix och bakpulver.  Rör ner mjölblandningen växelvis med grädden/mjölken.  Klicka ut i små muffinsformar. Fyll dem till hälften. Tryck ner en eller två rabarberbitar i varje muffins. Strö på lite pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.

Tips: Jag har använt mini-muffinsplåten från Lagerhaus. De har många fina tillhörande pappersformar och plåten är väldigt prisvärd. Dessutom kan man ju använda ordspråket “Är de små får man ta två” 😛

DSC_0374DSC_0386
DSC_0506DSC_0513