Karbinhakar till barnvagnen

krok till barnvagn 1B

Detta lilla gör-det-själv projekt tar inte många minuter att fixa ihop men är en av de saker som jag använt mest – någonsin :) Jag gjorde min första uppsättning krokar innan lilla L föddes och med facit i hand så har de verkligen varit användbart. Vi valde att inte köpa en klassisk skötväska utan har använt en väska som jag redan hade hemma och då fanns ju ingen anpassad upphängningsanordning. Jag letade runt efter lite smarta tillbehör till vagnen och hittade liknande krokar på Babyproffsen, men när jag slängde ett öga på prislappen så kom “gör-det-själv-djävulen” över mig igen 😉

krok till barnvagn 2

Du behöver följande:

  • ca 88 cm Sendremsa (jag använde bomull)
  • 2 st karbinhakar (finns i närmsta järnaffär, jag köpte mina här)
  • 18 cm kardborreband
  • Symaskin

Såhär gör du:

  1. Klipp till dina bitar. Dela snedremsan till två bitar á 44 cm. Klipp karborrebandet till två par om 9 cm. Så du har två positiva bitar á 9 cm och två negativa bitar á 9 cm.
  2. Vik snedremsan på mitten och vik in ändarna så att du får en 22 cm dubbel längd.
  3. Nåla fast karborren på remsan och sy runtom kanten. Tänk på att karborren skall sitta på motsatta sidor för att sedan kunna slutas som en ring.

krok till barnvagn 3

krok till barnvagn 4
krok till barnvagn 6

krok till barnvagn 5

Klart! :) Nu bär det av ut i det fina soliga vädret. Glad lördag!

Johanna