Veckans glutenfria – Snickerskaka

Snickerskaka 1

Just nu är jag helt svag för denna lilla lättbakade kaka. Jag har nog bakat tre satser redan denna sommaren – och jag har klämt i mig de allra flesta helt själv (!) :) Vanligtvis bakar min familj denna lilla kaka denna kring jul, som ett julgodis. Men den funkar ju utmärkt som en liten fin kaka till kaffet. Dessutom går det supersnabbt att göra den och du behöver ingen ugn.

Ingredienser:

1 dl socker
1 burk jordnötsmör (gärna ekologiskt med bitar, så blir det extra jordnötter att bita i)
2 dl ljus sirap
8 dl corn flakes (var noga med att välja glutenfria)
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
300 gr mörk choklad

Så gör du:

Blanda ihop corn flakes, kokos och vaniljsocker i en stor bunke. Smält ihop socker, jordnötssmör och sirap i en kastrull tills sockerkristallerna smält bort. Häll jordnötsblandningen över de torra ingredienserna och blanda till du har en jämn smet. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper till ca 25*35 cm (gärna i en form med hög kant) och ställ i kylen. Smält chokladen och bred ut den över kakan, ställ i kylen igen.

Tips: Kakorna håller sig länge i kylen, men du kan också frysa in dem om du vill att de ska hålla längre.

snickerskaka 2