Veckans glutenfria – Granola


DSC_0809-Redigera

 

Jag har testat massor av recept på granola och hittat flera bra. Det slutade med att jag slog ihop ett par stycken till en favorit. Quinoan gör att den blir riktigt god och knaprig. Tips: Grundreceptet går att variera i oändlighet. Som min syster säger “skåprensare” :)

Ingredienser

2 dl quinoa (okokt)
6 dl havregryn (glutenfria)
3,5 dl nötter & frön (1 dl grovhackade mandlar, 1 dl solroskärnor & 1,5 dl pumpakärnor)
1,5 dl kokos
0,5 tsk salt
2,5 dl äppelmos
0,5 dl farinsocker
2 msk honung
1 msk naturell olja (solrosolja)
0,5 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

Rör ihop quinoa, havregryn, nötter, frön & kokos i en stor bunke. Ta fram en mindre bunke och rör ihop äpplemos, honung, olja, farinsocker, salt och vaniljsocker. Blanda ihop båda bunkarna och födela ut “smulet” på en stor plåt på ett bakplåtspapper. Baka i ugn 150 grader i ca 30-40 minuter. Rör om med 10 minuters mellanrum. Klart! :)

DSC_0791 DSC_0805

2 thoughts on “Veckans glutenfria – Granola

  1. Wow! Vilken uppdatering av bloggen! Snygg layout, läckra bilder och man känner glädjen du känner över att hinna med det du brinner för. Familjen, fotograferingen och pyssel.

    Stor kram, Mamma

    1. Tack snälla för din pepp och för att du alltid tycker att det blir så bra ☺️ Kram

Comments are closed.