Mocca & Choklad Macaroons

DSC_1096-Redigera

Detta är en av mina absoluta favvoriter! Och det är inte så svårt som man kan tro att göra dem :) Jag har alltid bakat dem med vanliga bakredskap. Inga speciella plåtar eller satser och verktyg som säljs nu överallt. Det går alldeles utmärkt att använda sitt vanliga kök till dessa finingar. Jag önskar verkligheten att jag hade kunnat ha dessa i ett konstant förråd. Men de har en förmåga att ta slut… Mums!

INGREDIENSER:

Topp & lock
100 gr finmald mandel (eller ca 2 dl mandelmjöl)
4 dl florsocker
3 msk kakao
0,75 dl strösocker
4 äggvitor

Chokladkräm:
35 gr smör
200 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk STARKT kaffe

SÅ GÖR DU:

Topp & botten
Finmal mandeln. Blanda florsocker, mandelmjölet och kakao. Var noga med att sikta allting så du får allting riktigt pudrigt. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt strösockret lite i taget. Vänd ner mandelblandningen försiktigt i äggvitorna. Fyll en spritspåse med smeten (om du inte har en spritspåse så går det lika bra med en vanlig plastpåse, men man får vara lite mer försiktig så man inte går hål på den. Sprita ut plättar som är stora som en 5-krona. Låt torka framme i rumstemperatur i ca 30 minuter. Grädda sedan i ca 15-18 minuter på 180 grader. Låt svalna.

Chokladkräm
Finhacka chokladen. Koka upp vispgrädden. Häll i den finhackade chokladen i grädden och rör till allt är en jämt smet. Tillsätt kaffe och smör och rör till du har en jämt kräm. Ställ är sidan och låt svalna till den är bra “bredbar” för att sätta ihop kakorna.

Lägg ihop

Para ihop kakorna i passande storlek två och två. Bred chokladkräm mellan dem och sätt ihop.

DSC_1100 DSC_1123

 

GLAD FREDAG!