Grov limpa

DSC_1529-Redigera

Jag är så otroligt glad att jag testade att baka den här limpan. Jag brukar vanligtvis dra mig för att baka glutenfritt bröd. Det blir liksom aldrig bra. Men så har jag lovat mig själv att aldrig ge upp. Så jag testar om och om igen med olika recept. Ibland går det bra ibland blir det absolut katastrof, men sällan blir det toppen. Och jag har inget tålamod med att hantera bakkatastrofer så då brukar det inte bli något bröd på ett tag efter det. Men detta receptet är helt fantastiskt! Jag har bakat samma bröd 4 gånger nu och det har ALDRIG hänt! Det går så snabbt, man kan liksom slänga ihop det på 10 minuter innan Lilla L vaknat på morgonen och sen står det sig saftigt i flera dagar. Jag vågar säga att man kan äta det i 4 dagar och det är allra bäst dag 2.

Receptet är från recept.nu och det är Sofia Antonsson som delade med sig av detta på Nyhetsmorgon. TACK Sofia!

Ingredienser:

2 dl rismjöl
2 dl havremjöl
1 dl majsmjöl
0,5 dl fibrex
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0,5 dl hela linfrön (jag har bytt ut dess mot antingen 0,5 dl sesamfrö eller extra mjöl då jag inte gillar att äta för mycket linfrö)
1,5 tsk salt
(2 tsk brödkryddor)
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
smör/olja till formen
0,5 dl havrekross (till formen)

Så gör du:

  1.  Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda fil och sirap. Vispa ihop allting.
  3. Smöra en lång form och strö den med havrekross (jag har bara krossat glutenfria havregryn i handen och smulat i formen)
  4. Häll smeten i formen, strö över lite mjöl och grädda mellan 80-90 minuter,

DSC_1551DSC_1520 dubbel 1

GLAD TORSDAG!