En enkel liten låda

DSC_1610-Redigera

Här kommer en av mina gör-det-själv som jag ofta kommer tillbaka till. Väldigt enkel, men användbar. Denna gången blev det en liten ask för kakor till en vän.

Du behöver:

  • A4 kartong i valfri färg.. Jag har använt kvistpapper som är en återkommande favvorit i det mesta jag pysslar :)
  • Dubbelhäftande tejp
  • Sax
  • Skärmaskin med bigare och kniv. Du klarar såklart detta lilla pyssel med sax och en penna för att biga vikmarkeringarna, men jag älskar skärmaskin för att det går så fort.

DSC_1561

DSC_1570
Min skärmaskin har två blad. Ett för att skära (det orange) och ett för att biga vikningar (det svarta). Att biga är att trycka en rak kant där man sedan vill vika sitt papper. Det ger raka och fina vikningar utan att pappret bryter sig.

DSC_1675

DSC_1575
Skär eller klipp till två papper. Biga alla vikningar.
DSC_1582
Vik upp alla kanter och klipp in ett klipp i alla fyra hörn.
DSC_1585
Sätt på dubbelhäftande tejp på alla hörn och fäst ihop.

DSC_1591

DSC_1596
Upprepa samma sak för botten och lock så har du dina två delar.

DSC_1653

Jag har stoppat små kakor i min lilla ask idag så jag klippte till ett smörgåspapper och lade i botten för att slippa fett fläckar på lådan. Bara att vika in kanterna, på med locket och sätt på ett fint snöre.

DSC_1621
Klart

Hoppas ni fick lite hjälp av denna guide?

GLAD LÖRDAG