Man kan se på bilden hur poppis det är hemma när jag fått ihop en banankaka. Fick skynda mig att fota den sista lilla biten innan den tog slut Har testat många olika glutenfria varianter på denna fina goa kaka men detta är det jag tycker funkar bäst.
Ingredienser:
50 gr smält smör
2 bananer
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl filmjölk
2 dl (140 gr) Egen Glutenfri Mjölmix
0,5 dl Pofiber
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
100 gr grovhackad mörk choklad
Gör såhär:
Rör ihop mosad banan, socker och vaniljsocker. Vispa upp ägget lätt i ett glas och rör ner i bananmoset. Rör sedan i det smälta smöret och filmjölken. Blanda mjölmix, Pofiber, bakpulver och bikarbonat och rör sedan ner det i banansmeten.
Smörj en avlång form och “bröa” den med glutenfritt ströbröd eller pofiber. Håll i smeten i formen, strö över den mörka chokladen och grädda i ca 40-45 minuter. Låt sedan kakan vila en stund i formen innan du skär i den, jag vet att det är svårt med en nygräddad kaka, men den är så mycket godare när den fått vila
Lycka till och GLAD FREDAG!