Banankaka

Glutenfri banankaka 1

Man kan se på bilden hur poppis det är hemma när jag fått ihop en banankaka. Fick skynda mig att fota den sista lilla biten innan den tog slut :) Har testat många olika glutenfria varianter på denna fina goa kaka men detta är det jag tycker funkar bäst.

Ingredienser:

50 gr smält smör
2 bananer
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl filmjölk
2 dl (140 gr) Egen Glutenfri Mjölmix
0,5 dl Pofiber
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
100 gr grovhackad mörk choklad

Gör såhär:

Rör ihop mosad banan, socker och vaniljsocker. Vispa upp ägget lätt i ett glas och rör ner i bananmoset. Rör sedan i det smälta smöret och filmjölken.  Blanda mjölmix, Pofiber, bakpulver och bikarbonat och rör sedan ner det i banansmeten.

Smörj en avlång form och “bröa” den med glutenfritt ströbröd eller pofiber. Håll i smeten i formen, strö över den mörka chokladen och grädda i ca 40-45 minuter. Låt sedan kakan vila en stund i formen innan du skär i den, jag vet att det är svårt med en nygräddad kaka, men den är så mycket godare när den fått vila :)
Glutenfri banankaka 2 Glutenfri banankaka 3

Lycka till och GLAD FREDAG!