Plommon Marmelad

Jag är verkligen inte någon som brukar saft och sylta. Jag skulle mer än gärna vilja vara bra på det, men oftast hinner både frukt och bär mogna över innan jag kommer till kritan 😉 Men så i år blev det ett riktigt fint plommonår och vi hade mängder med plommon på vårt gamla plommonträd så då kändes det som ett tecken att vi skulle testa på att koka lite sylt. Så vi gick back-to-basics här och gjorde en recept googling. Det blev dessa två recept som jag alltså inte kan ta åt mig äran över :)

Jag och David gjorde en liten marmeladkokar-söndag med lilla L som bästa supporter :)

MarmeladMarmelad 1

Marmelad 2marmelad 3

PLOMMONMARMELAD

Inte hade jag en aning om att det var såhär enkelt att koka marmelad! :) Det kommer jag garanterat göra snart igen. Receptet hittade vi HÄR och blev kanon.

Hoppas att ni kanske också vågar prova på att koka något gott i höst. Kommer garanterat att bli en liten tradition här hemma!

GLAD TISDAG!