En målad scarf

När man börjar ett projekt så har man ofta en bild i huvudet, eller det jag har i alla fall, över hur det skall bli. Men det är ju inte alltid det blir som man har tänkt sig. Och så finns de där gångerna när det blir som man tänkt sig och lite bättre ändå. Detta var absolut en av de gångerna! Med en bit trikåtyg, som jag från början hade köpt till ett annat projekt, lite tygfärg och tre sömmar på symaskinen så fick jag denna scarf att komplettera vintergarderoben med.

scarf4

scarf3

Jag ville att det skulle bli en flammig effekt, så det var bara kladda på streck i samma riktning. Jag har använt textilfärg från en vanlig hobby affär. Min variant behövde man bara måla på, sen torka och fixera färgen genom att stryka på den, men detta kan ju vara lite olika beroende på märke.

Scarf1

När tyget hade torkat och fixerats så overlockade jag kanterna, det går givetvis också bra att zic zacka. och sedan sydde jag ihop båda sidorna så att jag fick en tub. Jag har använt 1 meter tyg (140 cm bredd) och då blev det lagom att sno runt dem två varv.

GLAD LÖRDAG!