Choklad och hasselnötsmuffins

DSC_3547-Redigera

Här kommer en riktigt saftig och beroendefframkallande muffinsvariant med choklad och hasselnötter.

Ingredienser:

175 gr smält smör
2½ dl socker
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1½ dl Egen Glutenfri Mjölblandning eller Provena Glutenfri Mjölmix
3 msk mjölk
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
100 gr grovt hackad mörk choklad
ca ½ dl grovt hackade rostade hasselnötter

Gör såhär:

Rör samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjölmix, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Vänd sist ner den grovhackade chokladen. Kicka ut smeten i muffinsformar. Jag gör gärna minimuffins i muffinsplåt (t.ex. DENNA). Strö över lite hackade hasselnötter som dekoration. Grädda i 200 grader ca 7-8 minuter.

DSC_3529DSC_3514