Fröknäcke

Froknacke 1

Om det finns en riktigt bra glutenfri klassiker så är det denna. Jag ÄLSKAR detta brödet och äter det både som snacks och som knäckebröd. Men bäst gör det sig nog på ostbrickan. Löööööv it! Mmm, knäcke med lite brieost på…

Ingredienser:

1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
½ dl chiafrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Alternativ till topping: Vallmofrö, sesamfrön, havssalt, timjan, rosmarin, chiliflakes etc.

Så gör du:

Blanda alla torra ingredienser. Häll över kokande vatten och olja. Rör om till allting är blandat. Låt smeten svälla ca 15 minuter. Ös ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Tryck sedan ut till ett tunt bröd. Ett bra tips är att använda ett till bakplåtspapper ovanpå som hjälp för att trycka ut så tunt som möjligt. Toppa med flingsalt och eventuellt något annat gott frö eller krydda. Grädda sedan i 1-1½ timme till brödet är riktigt torrt. Det kan med fördel stå kvar i ugnen på lite eftervärme och torka ordentligt.

Froknacke 3 Froknacke 2

GLAD FREDAG!