Dumlegömmor

Dumlegommor 1

Alltså den här lilla kakan har jag sett så många gånger i lunchrummet på jobbet, men inte kunnat äta en endaste en. Så jag har knåpat ihop en glutenfri variant. Enligt min testpanel (David :)) så smakar den inte riktigt som originalet, men ändå väldigt, väldigt gott. Och jag själv måste säga att jag tyckte det var riktigt, riktigt gott med den sega Dumle kolan och choklad kan aldrig gå fel hos mig :)

Ingredienser:

100 gr smör
120 gr mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 gr strösocker
100 gr maizena
30 gr majsmjöl
12 dumlekolor
24 noblesse

Så gör du:

Blanda alla torra ingredienser i matberedare, klicka i smöret i små kuber och blanda väl. Rulla massan till en liten korv och dela i 24 bitar. Tryck ut lite lätt i en aluminiumform. Dela Dumlekolorna i halvor och tryck ner en halva i varje form (tips är att lämna sidan med kolan uppåt, om du har chokladen uppåt så kan det bli lite bränt på chokladen) Grädda ca 10 minuter, till degen är gyllenbrun. Ta ut ur ugnen och lägg direkt på en nobelsse choklad så den smälter i formen.

Dumlegommor 3 Dumlegommor 2

GLAD FREDAG!