Glutenfri kladdkaka med Dumle och havssalt

DSC_0199-Redigera

Helgens glutenfria bak blev denna goda kladdkaka. Bästa basreceptet på kladdkaka med sega kolor i mitten och lite extra salt gjorde den till det perfekta fikat hela helgen. Undra om inte kladdkaka är som bäst dag 2 när den är sådär seg och god med lite nyvispad grädde på toppen… DRÖMGOTT!

Ingredienser:

2 ägg
3 dl socker
1½ dl Egen Mjölmix (eller Sempers Fin Glutenfri mix funkar också bra)
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
100 gr smält smör
ca 10 Dumle kolor
lite flingsalt

Gör såhär:

Smöra och bröa en form med löstagbar kant, jag använder gärna kokos istället för ströbröd, men båda går såklart bra. Rör ihop ägg och socker (vispa inte). Blanda kakao, mjölmix, vaniljsocker, salt och vänd sedan ner det i äggblandningen. Rör sist ner det smälta smöret. Häll upp i den smorda formen. Dela Dumlekolorna på hälften och tryck ner dem i kakan, strö över lite flingsalt. Grädda ca 30 minuter i 160 grader.

DSC_0184
DSC_0187

GLAD SÖNDAG!