Enkelt julpyssel till klapparna

bow8-Redigera

Nu börjas det på riktigt, julfixandet. Vissa ser det med fasa medan andra ser det med glädje, jag tillhör definitivt den senare :) För mig är julen väldigt kravlös. Det viktigaste är att man får njuta av glögg, godis, ljus och paket ihop med de som betyder mest. Vad kan man inte gilla med det?

För ett par år sedan började jag göra mina egna paket rosetter av gamla tidningar, jag har skrivit om det en gång innan här på bloggen, men det är något som återkommer varje år. Det bästa är att det inte behövs speciallt mycket material dessutom älskar jag att varje exemplar blir unikt och att varje present får sin egna färgkombination. Återvinning och pyssel på en gång. Jag har sett ett par olika instruktioner på nätet, men såhär gör jag:

 

Material
Sax, häftapparat, tidningspapper i fina färger, och dubbelhäftande tejp.bow7

Klipp remsor
Man behöver 9 remsor:
3 st  2 x 25 cm
3 st 2 x 22,5 cm
2 st 2 x 20 cm
1 st 2 x 8 cm

bow6

Häfta ihop
Häfta ihop remsora som åttor. Se bilden ovan. Lägg dem sedan enligt längdgrupper och sätt ihop till tre “blommor” och en cylinder.

bow5

bow4

Sätt ihop blommorna
Jag har provat lite olika varianter men det enklaste är att att sätta ihop de tre “blommorna” med dubbelhäftande tejp.

bow3

KLART!

bow2 bow1

GLAD ONSDAG!